Lakáskeresés (első felvonás)
2015. november 09. írta: zebralany

Lakáskeresés (első felvonás)

Korábban említettem, hogy egy hónapunk van lakást találni, addig a cég fizeti a szállást, utána nekünk kell megoldani. Így már a kiutazás előtt is egyik kedvenc éjszakai elfoglaltságom volt, hogy a http://www.propertyguru.com.sg oldalt böngésztem. Ez alapján próbáltuk belőni az igényeket és lehetőségeket. wp_20151107_10_46_33_pro.jpg

Az első ami meglepett, az árak. Tudtam, hogy nem lesz olcsó, de
azért volt bennem valami remény hogy ezért a sok pénzért valami extrát is kap az ember....
3 nagyobb kategóriára oszthatóak az ingatlanok. Az első a családi ház/ ikerház/sorház. Ezekhez némi kert is tartozik és természetesen a legdrágábbak. Ezeket több ok miatt vetettük le. Egyrészt az ár, illeve úgy voltunk vele, hogy a kertbe úgysem megyünk ki, ha ott a közelben a tengerpart. Aztán ott volt az az érv is (nekem), hogy a földszinten nagyobb eséllyel jönnek csúszó mászó dolgok, huszadikra már csak a repülni is tudók maradnak :) Lakásból kétféle van. A HDB, ami olcsóbb, főleg a helyiek laknak és semmi közös dolog nincs. A condo pedig a drágább, (általában szebb) és mindig tartozik hozzá legalább egy közös medence, de sokszor konditerem, játszótér, teniszpálya, squashpálya, grillezők... is. Mi utóbbi mellett tettük le a voksunkat, lehet hogy nincs saját kert, de legalább a füvet sem nekünk kell nyírni. ;)wp_20151107_12_19_28_pro.jpg

Ami nekem még érdekes volt, hogy amikor az alaprajzokat nézegettem, észrevettem, hogy nagyon sok lakásnál a konyhából nyílik a kamra, abból meg a vécé. Ezt minigarzonnál még megérteném, hogy esetleg nem lehetett másként megoldani, de itt 100 m2 körüli lakásokról volt szó. Cserében a kamra viszonylag nagy, 4 m2. Kiderült, hogy itt jellemzően nem a lekvárokat tárolják a kamrába, hanem a filippínó bentlakó bejárónőt. Itt nagy divat, szinte minden családnak van egy. Tőlünk is megkérdezték az elején, hogy szeretnénk-e egyet. Bevallom, nem érezném magam túl komfortosan, ha egy vadidegen is lakna velünk a lakásban, illetve folyamatosan sajnálnám szegényt, hogy egy ablaktalan, klímátlan spejzben lakik. Szóval ez az opció le lett szavazva, éljenek a lekvárok!
(A következő kép egy ilyen kamra, csak a matrac lett kivéve. Látszik, hogy csak egy ágy meg egy tároló az egész )wp_20151107_12_08_19_pro.jpg

Általában jó anyának tartom magam, de lakáskereséskor ez a hitem megdőlt. Aki próbált már kisgyerekkel lakást nézni, azt talán tudja mire gondolok. Szombaton voltunk az ingatlanossal 5 lakást megnézni. A kövezkező (és ehhez hasonló) jelenetek ismétlődtek:

  • Jé, nézd fiam milyen klassz itt a medence!
  • Tényleg. Úszhatok benne?
  • Nem, most nem.

 

  • Jé, nézd fiam, milyen szuper játszótér!
  • De jó, játszhatok?
  • Nem, mert menni kel megnézni a lakást.

  • Mama, ez nagyon szép, neked is tetszik?
  • Igen, nekem is ez a kedvencem.
  • Jó, akkor ide költözünk?
  • Nem, még elmegyünnk megnézni 4 másikat... (Ami persze közelébe sem ért az elsőnek)

Gondolom nem kell említenem, hogy volt némi hiszti is közben illetve csokoládéval való megvesztegetés. A nap tanulsága, gyerekkel max 1 lakást lehet egy nap megnézni!

wp_20151107_10_05_00_pro.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zebralany.blog.hu/api/trackback/id/tr238058854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belzebubó 2015.12.13. 15:23:50

Ez a The Berth. Elárulod, hogy meddig tudtad lenyomni az általában 5800-as havi bért 3 szobás lakásnál? Most nagyon lement Sentosa mert sokan nem szeretik, hogy kiesik a pezsgésből és nem túl jó az elérhetősége, de többszört jártam ott vendégségben mellette az Azure-ban, a Coast-ban is és nagyon tetszett. A hajó meg állhatna hátul, úgyhogy nagyon gondolkodom rajta.
Milyen ajánlatnál nem kap még szivrohamot az ügynök, 3 szobásnál tengerre néző, nem a csatornára?

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2015.12.13. 16:35:13

@belzebubó: Szia! Lakástól függ, de volt amit 5200ért hirdettek és mondták hogy ez még alkuképes... Egyik lakásnál lelépett a bérlő, így nagyon gyorsan ki akarták adni. Szóval szerintem akár 5 alá is le lehet menni ha valaki nagyon akar. És igen, van még hely a kikötőben, tőlünk is megkérdezték hozunk-e hajót :)

belzebubó 2015.12.13. 16:52:00

Köszönöm a választ, azért ha nem mondod, 5000 közelében sem mertem volna ajánlatot tenni. Nekem jövő héttől kezdődik a lakásnézés, február 1. költözés.
Az East Coastot ne bánd, mert az ECP miatt nagyon zajos, Sentosa nyaralóhely ahhoz képest és nyugalmasabb. 11 évet húztam le az East Coaston nincs csendes tengerre néző, csak beljebb, de az meg nem az igazi.

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2015.12.13. 17:21:54

@belzebubó: Sok sikert! Ha a szomszédban kötsz ki mindenképpen jelentkezz! ;)

belzebubó 2015.12.13. 18:03:42

Köszönöm! Mindenképpen!
süti beállítások módosítása